Linkbuilding

Wilt u hoog in de zoekmachine resultaten komen te staan met uw website, daarmee uw product of dienst top of mind krijgen en makkelijk vindbaar zijn voor uw doelgroep? Dan zijn (goede) links een vereiste. U wilt dat uw website of webshop makkelijk te vinden is, zodat uw klanten makkelijk naar binnen kunnen. De zoekmachines bepalen uw ranking voor een groot deel aan de hand van de verwijzingen die uw website heeft en krijgt van andere websites en webportalen.

Wat is linkbuilding?

“Gewoon websites laten linken naar jouw website”, is een veel gehoorde uitleg. Maar is het echt zo simpel en gewoon? Hoewel steeds meer bedrijven zich ervan bewust zijn dat links belangrijk zijn voor een goed vindbare website, wordt linkbuilding als taak nog steeds structureel onderschat: “Een mooie klusje voor de stagiair”.

Een goede linkbuildingcampagne, gericht op de lange termijn, is een marathon en geen sprintje tussen de bedrijven door. Een gedegen voorbereiding, een effectieve strategie (op maat) en een gedisciplineerde uitvoering zijn noodzakelijk om de strijd met de concurrentie structureel te winnen.

Effectief linkbuilden is niet iets wat je “er ook nog wel even bij” kunt doen. Het vergt veel en vooral goede communicatie, creativiteit, veerkracht, inlevings- en doorzettingsvermogen. Echt goede linkbuilding is een specialisme op zich. Een taak apart die wij u als specialist uit handen kunnen nemen en waarover wij u op maat kunnen adviseren.

Hoe zit een linkbuilding traject bij M4M in elkaar?

1. Link audit

Geen partner, website, product of dienst is hetzelfde. Daarom is het belangrijk om te weten waar we nu staan en waar we naartoe willen. Dit houdt in dat wij willen weten wie u bent, wat u doet, hoe u dat nu doet, wat uw markt is, en wie uw concurrenten zijn. Vervolgens analyseren wij uw website, uw linkprofiel, uw markt en uw concurrenten, waarna we een realistische en op maat gemaakte linkbuildingstrategie bepalen aan de hand van uw doelstellingen.

2. Strategie

Aan de hand van de bevindingen uit de link audit, bepalen we gezamenlijk wat we gaan doen, hoe we dit gaan doen en wanneer. Hierbij stellen we een plan van aanpak op. We onderzoeken welke linkpartners de autoriteit, kracht en kwaliteit bieden die uw website nodig heeft.

Door de praktijkervaring van onszelf (Martijn Anschütz en Wiep Knol) en ons team hebben we in de afgelopen jaren diverse linkbuilding strategieën bedacht, getoetst en geëvalueerd. Dit kunnen zowel rechttoe-rechtaan linkbuilding tactieken zijn, alsmede meer creatieve campagnes in combinatie met contentcreatie en inzet van social media.

3. Executie

We voeren de online marketingstrategieën zo efficiënt mogelijk uit, waarbij we onszelf zien als vertegenwoordigers van uw merk. Om deze reden geven wij een hoge prioriteit aan het bewaken van kwalitatieve samenwerkingen en langetermijnrelaties. Nog belangrijker is ons plezier in het werk, waarbij we creativiteit en commercie hoog in het vaandel hebben staan. Ons team bestaat uit ervaren specialisten met ieder hun eigen specifieke kennis en kunde. U zult daarom altijd de best passende projectleider krijgen die goed inspeelt op uw behoeften.

Meer informatie over deze dienst?

Heeft u interesse in deze dienst en wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op.

Wilt u meer informatie?

Heeft u interesse in deze dienst en wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Stuur ons een mail
071 566 3032

“M4M.nl is the best linkbuilding agency I know and trust. They have a good insight in the SEM market and are innovative. I work with M4M.nl, because of their skills and his integrity.”

Yoon Sterkenburg - Manager online marketing & analytics, TMG

Op zoekmachine marketing gebied zijn er weinigen die de enorme kennis die M4M heeft, combineren met zakelijke intelligentie en integriteit. Hun werkwijze is persoonlijk en getuigt van inlevingsvermogen en resultaatgerichtheid. Ik heb ze bij veel van mijn eigen klanten aangeraden en ben nooit teleurgesteld.

Ruben Timmerman - Founder Springest

We hebben de afgelopen 5 jaar prettig samengewerkt met M4M. Ik heb M4M ervaren als een servicegericht bureau wat met je meedenkt!

Kim Kroes - Marketing Manager, Veronica Magazine & Totaal TV

...Linkbuilding is hèt ondergeschoven kindje van SEO. Niet omdat het - volgens velen - simpel en saai werk zou zijn, maar omdat linkbuilding complex en specialistisch is. M4M heeft zich door jarenlange ervaring bewezen als specialist bij uitstek...

Eduard Blacquière - Senior SEO Consultant, OrangeValley

In SEO verandert elke dag wel wat, wat link building zo'n beetje de enige écht vaste waarde van een goede SEO campagne maakt. Goede link building specialisten zijn belachelijk schaars, maar M4M.nl kan je alles bieden wat je zoekt. Tenminste, als ze niet al voor je concurrent werken…

Joost de Valk - CEO, Yoast