Online Reputatie Management (ORM)

Wanneer u een website of webshop heeft wilt u uiteraard goed vindbaar zijn op termen die voor uw website relevant zijn, zoals de naam van uw producten en diensten. Maar wat vindt een potentiële klant wanneer hij of zij direct uw naam intypt in een zoekmachine? U gaat er uiteraard vanuit dat uw bedrijfswebsite bovenaan staat, waarschijnlijk gevolgd door een Linkedin-profiel of microsites die onder uw merk of bedrijf vallen.

Het kan echter voorkomen dat een zoekmachine hele andere zoekresultaten weergeeft die zelfs nadelig kunnen zijn voor uw online reputatie. Denk aan oude berichtgeving die niet langer relevant is. Ook negatieve -ongewenste- klantenbeoordelingen uit het verre verleden kunnen zomaar weergegeven worden. In dergelijke situaties kunnen deze ongewenste weergaven leiden tot een afname van klanten en omzet; zowel op de korte termijn als op de lange termijn. Het is om deze reden belangrijk om aandacht te besteden aan online reputatie management.

Wij hebben ruime ervaring met het managen en optimaliseren van de online reputatie van onze klanten. Door een combinatie van content creatie, online PR en linkbuilding sturen wij sterke signalen richting de zoekmachines betreft welke informatie over uw bedrijf het meest relevant en actueel is. Op deze manier krijgen uw potentiële klanten het meest eerlijke beeld van uw bedrijf en komen ze sneller terecht op pagina’s die voor hen ook echt relevant zijn.

 

Hoe zit een traject voor Online Reputatie Management bij M4M in elkaar?

1. In kaart brengen van uw huidige online reputatie

Allereerst kijken wij naar de resultaten die een zoekopdracht op uw bedrijf oplevert. Zitten hier resultaten tussen die niet bevorderlijk zijn voor uw online reputatie? Wat is de beste manier om met deze ongewenste resultaten om te gaan?

2. Formuleren van een strategie

Nadat uw huidige online reputatie in kaart is gebracht, kijken wij naar de kernoorzaak van de negatieve resultaten. Betreft het een probleem dat door het aanbieden van heldere communicatie kan worden opgelost (content creatie), of gaat het om een groter probleem waar actief tegen moet worden opgetreden? Wij denken graag in oplossingen die we vertalen naar een praktische en realistische strategie. Onze werkzaamheden zijn immers alleen efficiënt als de kans op herhaling miniem is.

Bij het formuleren van de juiste strategie maken wij onderscheid tussen het actief promoten van bestaande pagina’s (klassieke linkbuilding), het stimuleren van positieve berichtgeving rondom uw bedrijf (online PR) en het bieden van de juiste informatie (content creatie en contentmanagement).

3. Uitwerken van de strategie / herstellen en optimaliseren van de online reputatie

Nadat de verbeterpunten en de gewenste strategie zijn vastgesteld, gaan we aan de slag met de uitwerking. Hierbij zien we onszelf als vertegenwoordigers van uw merk. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat we uw bedrijfsreputatie de aandacht geven die het verdient.

Meer informatie over deze dienst?

Heeft u interesse in deze dienst en wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op.

Wilt u meer informatie?

Heeft u interesse in deze dienst en wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Stuur ons een mail
071 566 3032

“M4M.nl is the best linkbuilding agency I know and trust. They have a good insight in the SEM market and are innovative. I work with M4M.nl, because of their skills and his integrity.”

Yoon Sterkenburg - Manager online marketing & analytics, TMG

Op zoekmachine marketing gebied zijn er weinigen die de enorme kennis die M4M heeft, combineren met zakelijke intelligentie en integriteit. Hun werkwijze is persoonlijk en getuigt van inlevingsvermogen en resultaatgerichtheid. Ik heb ze bij veel van mijn eigen klanten aangeraden en ben nooit teleurgesteld.

Ruben Timmerman - Founder Springest

We hebben de afgelopen 5 jaar prettig samengewerkt met M4M. Ik heb M4M ervaren als een servicegericht bureau wat met je meedenkt!

Kim Kroes - Marketing Manager, Veronica Magazine & Totaal TV

...Linkbuilding is hèt ondergeschoven kindje van SEO. Niet omdat het - volgens velen - simpel en saai werk zou zijn, maar omdat linkbuilding complex en specialistisch is. M4M heeft zich door jarenlange ervaring bewezen als specialist bij uitstek...

Eduard Blacquière - Senior SEO Consultant, OrangeValley

In SEO verandert elke dag wel wat, wat link building zo'n beetje de enige écht vaste waarde van een goede SEO campagne maakt. Goede link building specialisten zijn belachelijk schaars, maar M4M.nl kan je alles bieden wat je zoekt. Tenminste, als ze niet al voor je concurrent werken…

Joost de Valk - CEO, Yoast